S-au anunțat cîștigătorii primei ediții a premiilor Ion Hobana. Un juriu format din reprezentanți ai Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti şi ai Societatății Române de Science Fiction şi Fantasy a decis:

  • Cartea anului 2010 în genul SF (premiu în valoare de 1200 de lei) – „SF Doi”, de Cristian Mihail Teodorescu (editura „Bastion”)


  • Cartea anului 2010 în genul Fantasy (premiu în valoare de 1200 de lei) – „Lumea lui Waldemar”, de Liviu Radu (editura „Tritonic”)


  • Premiul pentru întreaga activitate literară (în valoare de 1800 de lei) – Mircea Opriță


  • Premiul „Speranța anului” unui autor debutant sau la început de carieră, având vârsta sub 35 de ani (în valoare de 600 de lei) – Bogdan Cătălin Mereuță, pentru romanul „Luptătorii virtuali” (editura „Lumen”)

Premiile vor fi decernate sîmbătă, 7 mai, în cadrul Colocviului anual de literatură SF şi Fantasy „Ion Hobana“.

(sursa: SRSFF)

Tagged with:
 

15 Responses to Premiile Ion Hobana 2011

  1. Frumos. Chiar dacă sumele nu sînt mari, e o iniţiativă demnă de laudă. Şi eu de ce n-am citit nici unul din aceste romane? Ruşine, de trei ori ruşine. :)

  2. * dintre, fireşte.

  3. JD says:

    Nu inteleg, nu au avut rabdare pina la colocviu?

  4. Balin Feri says:

    Răbdare puteam avea, atât noi, cei din SRSFF, cât şi cei de la USB, dar nu văd motivul pentru care trebuia să le ţinem secrete până la colocviu. Pe autori trebuia să-i înştiinţăm, deci vroiaţi să ţinem publicul cu sufletul la gură?

  5. JD says:

    Poate gresesc eu, dar imi imaginam un fel de ceremonie gen Oscar, cu plicuri inchise si suspans.
    O intrebare tehnica, daca se poate: “vor acorda premiile „Ion Hobana” pentru cele mai bune volume românești SF și Fantasy din anul 2010″, si totusi cartile din omibusul “Lumea lui Valdemar” au aparut inainte de 2010; si totusi?

  6. Bear says:

    Treaba cu suspansul ar fi fost valabila daca existau nominalizari prealabile. Fiind vorba de niste premii decise de un juriu din ansamblul lucrarilor publicate, fara o selectie prealabila, anuntarea publicului din timp nu schimba cu nimic datele problemei.

  7. voicunike says:

    Cam partial juriul! Tamas, Ungureanu si Garbea. Ar fi trebuit sa fie macar 5 in componenta juriului, ma intreb ,daca nea Liviu era inclus in juriu mai lua oare premiu? si care au fost criteriile dupa care s-au acordat aceste premii care au aparut din senin, mai ceva ca ciupercile dupa ploaie?!
    Si sa ma lase in pace cu criteriul “literatura sf de valoare” pentru ca nu l-am vazut aplicat.

  8. Balin Feri says:

    Dragă Nicule, eu în locul tău, în loc să mă revolt pe aici, m-as duce dom’le la sediul Uniunii Scriitorilor şi as da cu pumnul în masă în faţa lui Gârbea şi i-aş explica cum stă treaba, ori face ce-i spun ori zboara de nu se vede.
    Chiar aşa, de unde şi până unde îşi închipuie un Horia Gârbea că ştie ceva despre valoarea literară sau despre sf-ul de valoare daca nu s-a consultat cu tine, dar mai ales cum îşi permite cineva să premieze activitatea altcuiva dacă nu ţi-a cerut acordul înainte? Şi s-o facă fără respectarea criteriului clar enunţat de tine, măi Nicule, ăsta cu minim cinci în juriu…
    Nu ştiu cu ce ţi-a disturbat linistea sufletească acest premiu de zici să te lase în pace, dar n-ar strica să fi mai explicit, doar aşa, pentru a-mi da seama şi eu ca poate îmi stă si mie premiul ăsta de-a curmezişul prin faţă şi nu sesizez că-i deranjant. În orice caz, as merge chiar mai departe în locul tău şi aş acuza juriul si organizatorii de lipsa de seriozitate, auzi, dom’le că premiul se numeşte Ion Hobana, când s-ar fi putut găsi atâtea nume mai interesante, cu un mai mare răsunet…
    Până una alta, dragă Nicule, cu tot riscul de a te supăra, trebuie să-ţi spun ca nu înţeleg din comentariul tău ce te deranjează. Parţial juriul? Membrii juriului erau integral în juriu, nu doar o parte a lor. Că nu au fost toţi care ar fi putut fi în juriu? Cam câţi şi cine, spune, si poate la anul Uniunea Scriitorilor te va consulta în prealabil pentru a nu comite şi o a doua oară o astfel de gafă.
    Aşa te revolţi că nea Liviu nu a fost în juriu, dacă era în juriu şi lua premiu ziceai că unde s-a mai pomenit asa ceva, iar dacă nu lua premiu săreai în sus că a fost pus în juriu pentru a nu i se da premiu.
    Fii mai explicit puţin si spune clar cine trebuia sa fie în juriu şi cine trebuia să ia premiu, în ce trebuia să se materializeze acest premiu si cum trebuia sa se numească, dacă tot te revolţi măcar să ştim şi noi de ce. Să nu mai zic de faptul că tu, ca membru al SRSFF-ului, daca tot ai nemulţumiri la tot pasul, ai putea să te adresezi societăţii în loc să te revolţi pe unde apuci. Dacă ai scrie despre nemulţumirile tale ai primi un răspuns oficial şi măcar o parte a problemelor s-ar rezolva. Aşa nu cred că rezolvi ceva…dar e drept şi că nu ştiu dacă tu vrei sa se rezolve ceva din ce te deranjează ori vrei doar să-ţi manifeşti nemulţumirile…

  9. Sorin Camner says:

    Buna ziua.
    Domnule Voicu Nicolae, fiind membru ak SRSFF si avand, asa cum am observat, o multime de nemultumiri cu privire la activitatea societatii, asa cum remarc din postarile dumneavoastra, va intreb in mod oficial daca suteti amambil si va puteti prezenta la urmatoarea sedinta a Societatii – nu ati raspuns nici uneia dintre convocarile trimise de domnul presedinte Danut Ungureanu – si sa ne spuneti care va sunt nemultumirile si sa gasim cai de rezolvare. Va multumesc.

    Cu stima,

    Sorin Camner
    membru fondator al SRSFF.

  10. Loooooooooooooooooooool.

    Sa vina cu parintii tunsi la scoala, tovarasi!

  11. Horia says:

    dragilor, dacă aveţi probleme în cadrul SRSFF, vă rog să le rezolvaţi acolo. presupun că aveţi mailurile şi numerele de telefon ale membrilor. folosiţi-le! cearta asta în public nu face decît să strice imaginea societăţii şi nu cred că asta urmăriţi.

  12. Balin Feri says:

    Nu avem nici un fel de probleme, Ursule. Doar am răspuns unui membru acolo unde s-a gândit el ca trebuiesc exprimate contestaţiile. Adică aici…

  13. Horia says:

    bravo voua. totusi, tragerile de urechi ar trebui sa aiba loc in afara spatiului public.

  14. michael says:

    Pînă la urmă Feri și Nicu schimbă pareri. Dar faza cu convocarea la ședință pe bloguri e de tot hazul.

  15. Balin Feri says:

    Nu e o tragere de urechi, Ursule, ca n-am pe ce motiv să-l trag eu de urechi pe Nicu. Eu îi spuneam doar că ar putea să-şi enunţe nemulţumirile într-un mail adresat SRSFF-ului si ar fi mult mai corect, ar primi si raspuns, etc. Asa descoperim că e nemulţumit doar dacă se întâmplă să intrăm careva tocmai la comentariile acelui mesaj pe marginea căruia îşi exprima nemulţumirile… Şi din câte îmi dau seama nu postarea ta îl deranja, ci ceva din activitatea SRSFF-ului.
    E un fel de…mă supără vecinul dar în loc sa-i zic ce am de spus, scriu o scrisoare deschisa altcuiva. Nu e o abordare elegantă, aş zice eu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>