A apărut de ceva vreme, dar nu e tîrziu pentru a o semnala oficial și a o propune ca lectură de vacanță:

Scott Lynch – Minciunile lui Locke Lamora

Se spune despre Ghimpele din Camorr că este un spadasin neîntrecut, un maestru într-ale hoției, o fantomă care poate trece prin ziduri. Jumătate din oamenii orașului sînt convinși că este avocatul celor săraci. Cealaltă jumătate crede că el nu este decî un mit stupid. Nici unii, nici ceilalți nu cunosc însă întregul adevăr.

Subțirel și fără prea mare agilitate în mînuirea sabiei, Locke Lamora este, spre marea sa supărare, legendarul Ghimpe. Cu siguranță că nu a încurajat zvonurile cu privire la aventurile sale.

La fel de sigur este și că Locke fură de la cei bogați (de la cine altcineva ar merita să furi?), dar la săraci nu ajunge nici un sfanț.

Locke adună bani doar pentru el și pentru banda lui de Ticăloși Gentilomi.

Capricioasa și colorata lume subterană a vechiului oraș Camorr este căminul lor de cînd se știu. Dar acum un mister ucigător a început să terorizeze orașul și un război clandestin amenință să dezbine lumea subterană. Prinși într-un joc ucigaș, Locke și prietenii săi vor fi nevoiți să lupte pentru viața lor.

(Scott LynchMinciunile lui Locke Lamora, RAO, 2011, traducere de Bogdan Olteanu)

 

Locus Online publică un mic fragment din interviul cu Ted Chiang apărut în revista Locus, numărul pe iulie.

A apărut romanul The Last Four Things, de Paul Hoffman, continuarea la The Left Hand of God ( Mîna stîngă a lui Dumnezeu, RAO, 2010).

Premiul John W. Campbell pentru cel mai bun roman publicat în limba în 2010 i-a revenit lui Ian McDonald pentru The Dervish House (Gollancz/Pyr).

Premiul Theodore Sturgeon pentru cea mai bună povestire publicată în limba engleză în 2010 i-a revenit lui Geoffrey A. Landis pentru “The Sultan of the Clouds” (Asimov’s 9/2010).

Recenzii pe blogurile românești la A Dance with Dragons, de George R.R. Martin:

- Schizoid – aici și aici

- Blog de cărți

- Cititor SF

În Observator Cultural, ediția online de vineri, 22 iulie, prima parte a unui interviu cu Cristian-Mihail Teodorescu.

 

A apărut Gazeta SF, numărul 7, iulie 2011.

În cuprins: proză de Raluca Băceanu, Ovidiu Bufnilă și Victor Ovidiu Rusu, articole de George Sauciuc, Marcel Gherman și Oliviu Crâznic.

Tagged with:
 

Ce zice Locus Online că a apărut în a doua săptămînă a lui iulie? Păi zice că astea:

J.G. Ballard – Millennium People, pentru prima dată publicat în SUA, la opt ani după apariția în Marea Britanie și la doi ani de la moartea autorului. Este penultimul roman scris de Ballard.

The Year’s Best Science Fiction: Twenty-eighth Annual Collection, editor Gardner Dozois. A 28-a antologie The Year’s Best Science Fiction cuprinde 33 de povestiri publicate în 2010. Sumarul îl aveți aici, cu linkuri la cîteva dintre povestiri. „The Shipmaker“, de Aliette de Bodard, a apărut în românește pe site-ul SRSFF cu titlul „Constructorul de nave“ (traducere de Antuza Genescu).

George R.R. Martin – A Dance with Dragons, al cincilea roman din seria Cîntec de gheață și foc. Se spune că în românește va apărea în această toamnă. La Nemira, desigur.

Charles Stross – Rule 34. Romanul face parte din seria polițistă începută cu Halting State (2007).

O recenzie la Halting State puteți găsi pe blogul lui Florin Pîtea, aici.

Robert Charles Wilson – Vortex. Al treilea roman din seria care mai cuprinde Spin (2005) și Axis (2007), ambele apărute în românește la Nemira (Turbion, 2008 și Axa, 2010), în traducerea Anei-Veronica Mircea.

Faină săptămînă, nu?

 

George Anania s-a născut la 14 iulie 1941 în Măgurele, jud. Ilfov.

În 1964 a absolvit Facultatea de limba şi literatura română la Universitatea București.  A lucrat în mai multe instituții culturale, printre funcțiile deținute fiind aceea de director-adjunct la Studioul Animafilm.

A debutat în 1962 cu romanul Constelația din ape, scris împreună cu Romulus Bărbulescu (publicat în CPSF 174 – 180).

Volume publicate: Test de fiabilitate (1981); Actiunea „Lebada“ (1984, 1991); O experiență neobișnuită (1987, 1989). Și, împreună cu Romulus Bărbulescu: Doando (1965, 1993); Statuia șarpelui (1967); Ferma oamenilor de piatră (1970, 1990); Paralela-Enigmă (1973, 1991); Șarpele blînd al infinitului (1977); Planeta fantomelor albastre (1993).

În 1990, la Fayance (Franţa),  primeşte, împreună cu Romulus Bărbulescu, Premiul EUROCON la categoria „cel mai bun autor“.

Editează, alături de același Romulus Bărbulescu, antologiile bilingve (română/engleză), Nemira ’94 şi Nemira ’95.

George Anania este primul laureat al Premiului Galileo pentru întreaga activitate literară (ediția 2011).


Cred că aceasă fotografie n-a mai fost publicată pînă acum. Este făcută pe 18 aprilie 2008, la lansarea romanului Vindecătorul, de Sebastian A. Corn, unde, după cum se vede, a participat și George Anania. (Michael Haulică)

 

Text Construct, Editura Predania,  Editura Casa Napoca şi ziarul Făclia anunță un concurs național de poezie și proză avînd ca temă România modernă.

Detalii despre condițiile de participare, temene, premii etc., pe site-ul concursului.

De mîine, 15 iulie, se primesc texte în concurs pe adresa [email protected].

Pentru a putea descărca formularul de înscriere trebuie să vă logați.

 

Există!

Am găsit pe galaxybooks.blogspot.com poza asta:

Redactorul lui Martin, Ann Groell, cu „manuscrisul“ cărții.

 

Programul și alte detalii despre participare, pe pagina dedicată evenimentului.

(sursa: SRSFF)

Tagged with:
 

Îl cheamă Edi, este german și se numără printre cei 180 de fericiți posesori ai romanului A Dance with Dragons, pe care toată lumea îl aștepată mîine, 12 iulie, data oficială a apariței.

Are și o poză cu cartea, iar însemnarea respectivă este din 29 iunie.

Citiți povestea lui, a exemplarului și a demersurilor celor de la Voyager aici.

 

Mai sînt cîteva zile pînă la apariția celui de-al cincilea roman din seria Cîntec de gheață și foc, de George R.R. Martin.

A Dance with Dragons va fi pe piață marți, 12 iulie (volumul este pe locul I în Top 100 Amazon.com, top în care se află de 132 de zile).

Pînă atunci pot fi citite recenziile care au apărut deja în ziare și reviste.

Printre ele, cea a lui Lev Grossman, din Time: George R.R. Martin’s Dance with Dragons: A Masterpiece Worthy of Tolkien

 
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.