La nouă ani de la întemeiere, Millennium Books va fi prezentă la Bookfest în acest an prin mijlocirea prietenilor de la Herg Benet (poziţia 37 din catalogul tîrgului, standul B22 din pavilionul C2 al Complexului expoziţional Romexpo, vizavi de editura Herald, a se vedea harta de mai jos), cei care realizează de altfel difuzarea cărţilor editurii. Vom avea cîteva noutăţi care se înscriu în linia programatică a editurii, care a pariat dintru început pe literatura F&SF românească. Cele trei titluri noi, toate apărute în seria Millennium Novella, constituie lectura perfectă pentru o zi petrecută pe plajă, pentru o seară liniştită, pentru o călătorie cu trenul… sau pur şi simplu pentru oricine iubeşte literatura F&SF de calitate.

banner novella noi

Mini-romanul Iovik al lui Sebastian A. Corn e o carte oarecum atipică pentru cel mai important exponent al SF-ului românesc de după 1989. După cyberpunk (Adrenergic!), steampunk (2484. Quirinal Ave.) sau fantasyslots (Imperiul Marelui Graal), Corn îşi exersează de această dată talentul într-un fantastic cu aromă aparte, desfăşurat în spaţiul contemporan.

Roxana Brînceanu, cunoscută iubitorilor de SF din România datorită povestirilor publicate în numeroase publicaţii de gen, antologii, dar şi datorită traducerilor sale şi, mai ales, a romanului Sharia (2005), semnează cel de-al şaptelea volum al seriei Novella, Nuanţe de întuneric, o poveste space opera care conturează o lume superb construită şi un personaj remarcabil, care îi vor face pe cititori să ceară, cît mai curînd, o urmare.

În lumea post-cyberpunk a Inandului, topos urban multifaţetat aflat în centrul a numeroase dintre poveştile-i stranii („Vremea zăpuşelii”, „Glitcherine” etc.), Michael Haulică ne vorbeşte despre O hucă în minunatul Inand, dezvăluindu-ne mecanismul şi consecinţele unei tehnologii revoluţionare, Transferul.

banner novella vechi

De o nouă ediţie – şi o nouă înfăţişare – beneficiază şi nuvela lui Kelley Eskridge nominalizată în 2010 la Premiul Nebula, Un spaţiu periculos, în traducerea Lorenei Lupu, o poveste sfîşietoare despre puterea dezlănţuită a muzicii. Şi, desigur, veţi găsi la standul nostru şi celelalte titluri apărute în 2013 în seria Novella: Adrenergic de Sebastian A. Corn, Instincte umane de Ioana Vişan, Moloh de Michael K. Iwoleit (în traducerea lui A.R. Deleanu), În munţii nebuniei de H.P. Lovecraft (în traducerea lui Mircea Pricăjan).

RAM01Cu această ocazie, editura din colţul hărţii va relansa, într-o nouă prezentare grafică, o altă serie emblematică: Antologiile Millennium. Primul titlu care va avea parte de o nouă înfăţişare va fi antologia Steampunk. A doua revoluţie, editată de Adrian Crăciun (a cărei primă ediţie a apărut în martie 2011), urmînd ca de un tratament similar să beneficieze şi alte antologii din această serie, cărora li se vor adăuga în curînd şi titluri noi, despre care vă vom vorbi la timpul potrivit.

Pe tot parcursul tîrgului, toate titlurile editurii aflate în stoc vor putea fi achiziţionate fie de la standul Herg Benet, fie direct de pe site-ul Millennium, cu o reducere de 25% din preţul de librărie. Pachetul Legendele Dunei va fi disponibil şi la tîrg cu aceeaşi reducere de 35% (peste 1700 de pagini la numai 100 lei!), iar doritorii vor putea să achiziţioneze ultimele exemplare ale volumului omnibus Trilogia Abaţiei de Dan Doboş la preţul de numai 50 lei.

Noutăţile Millennium vor fi lansate oficial sîmbătă 31 mai, la ora 15, la standul Herg Benet (B22, pavilion C1), ocazie cu care autorii vor vorbi despre cărţile lor şi vor acorda autografe; nerăbdătorii vor găsi cărţile la stand încă de joi seara (sau cel tîrziu vineri dimineaţa). Întîlnirea de sîmbătă va fi, în egală măsură, un bun prilej pentru a afla cîte ceva despre planurile de viitor ale editurii. Vă aşteptăm cu drag, în număr cît mai mare.

HNU

harta

 

One Response to Millennium la Bookfest 2014

  1. […] Herg Benet – Millennium Books – Nemira – […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Разработка этого сайта осуществлена при поддержке рекламного агентства полного цикла Ultra Media Group - все виды рекламных услуг - полиграфия, креатив, веб-разработки, дизайн, СЕО-продвижение, наружная реклама, медиа-реклама.